قبل از اینکه شما هر نوع کاشت اکریلیک، کاشت ژل و یا ژلیش انجام دهید بایستی زیرسازی کنید. زیرسازی یعنی اینکه صدف ناخن را برای موادگذاری و تیپ گذاری آماده کنید. زیرسازی رطوبت، چربی و مواد زائد بستر ناخن را از بین برده و از هواگیری و خراب شدن و بالا آمدن کاشت جلوگیری میکند. با زدن یک لایه پرایمر یا باندر ژل شما مراحل مهم زیرسازی را انجام دادهاید. باندر را فقط برای کاشت ژل استفاده میکنند. ولی پرایمر با توجه به اسیدی و غیر اسیدی بودن آن برای کاشت اکریلیک و کاشت ژل هر دو استفاده میشود. اما همهی آنها عملکرد یکسان و مشابهی دارند و آن این است که در بستر ناخن به کراتین آن وصل شده و پیوندی محکم بین مواد کاشت با ناخن ایجاد میکنند. در این مطلب قصد داریم به پاسخ پرسش باندر ژل چیست؟ بپردازیم. با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.
باندر ژل (BONDER GEL) چیست؟
باندر ژل یک لاک پایه ژل مانند است. آن را مستقیما روی ناخن طبیعی میزنند. برای اینکه چسبندگی آن با مواد ژل و سطح ناخن افزایش پیدا کند و از بلند شدن کاشت جلوگیری شود از باندر ژل استفاده میشود. باندر ژل باید داخل دستگاه UV_LED قرار بگیرد تا خشک شود. این ماده بدون اسید است و مانند پرایمر، باعث افزایش چسبندگی مواد ژل کاشت نظیر بیلدر ژل، پلی ژل و لاک ژل با سطح ناخن میشود. پس از مانیکور اولیه و به جای پرایمر ژل، لایهای باندر ژل به صورت یکنواخت روی ناخن طبیعی زده میشود. سپس دست را داخل دستگاه قرار میدهیم تا خشک شود. در این قسمت دقت به این نکته مهم است که استفاده از محلول کلینزر برای از بین بردن چسبندگی آن نیست.
پرایمر کاشت ناخن چیست؟
پرایمر چسبندگی را از طریق پیوندهای مولکولی بهبود میدهد. یعنی مانند نواری دو طرفه بین صدف ناخن طبیعی و مواد کاشت قرار گرفته و در اصل شامل دو نوع است. پرایمر اسیدی متا اکریلیک و پرایمر بدون اسید متا اکریلیک (پرایمر ژل). پرایمر مثل یک ریشهی درخت عمل کرده و مواد کاشت را به سطح ناخن پیوند میدهد.
پرایمر فقط باید روی ناخن طبیعی زده شود. توصیه میشود با دست تماس پیدا نکند چون حساسیت پوستی را به همراه دارد.
انواع پرایمر
پرایمر ژل غیر اسیدی
این پرایمر محلولی تست که چربی سطح ناخن را از بین برده و ناخن را برای کاشت ژل آماده میکند. مقدار کمی از آن را در قسمت میانی ناخن زده و تا لبهی آزاد ناخن پخش میکنیم. سعی کنید به اندازه از آن استفاده کنید چرا که استفاده از مقدار زیاد آن موجب خشک نشدن آن و همچنین مواد روی ناخن بلند میشود. سطح ناخن پس از خشک شدن پرایمر روی آن به حالت مات در آمده و نیازی به تمیز کردن ناخن پس از استفاده از پرایمر نیست.
پرایمر غیر اسیدی مواد ژل را نمیخورد و در صورتی که با پوست برخورد کند خطر کمتری نسبت به پرایمر اسیدی دارد. از این پرایمر در زیر سازی قبل از کاشت با بیلدر ژل، پلی ژل، لمینیت، ژلیش و در کل انواع کاشت ژل استفاده میشود.
پرایمر اسیدی
این پرایمر برای کاشت با پودر اکریلیک مناسب است. پرایمر حاوی درصد بالایی از اسید متا اکریلیک است. این پرایمر قوی است و لازم است مقدار کمی از آن روی ناخن طبیعی زده شود. هنگامی که پرایمر به ناخن نفوذ میکند، روی سطح ناخن منافذی ایجاد میکند که به پودر اکریلیک کمک میکند تا بهتر به ناخن طبیعی بچسبد. استفاده از پرایمر اسیدی برای زیرسازی کاشتهای ژل ناخن مناسب نیست زیرا باعث خورده شدن مواد ژل می شود.