در مقالهی قبل راجع به قارچ و روشهای جلوگیری از این بیماری صحبت کردیم. در این مطلب به درمان قارچ ناخن میپردازیم. برای خواندن مقالهی جلوگیری از قارچ ناخن روی دکمهی زیر کلیک کنید. با ما تا پایان مطلب همراه باشید تا به شما راهکارها و درمانهای خانگی قارچ ناخن را آموزش دهیم.
درمانهای خانگی قارچ ناخن
سرکه سیب و آب اکسیژنه
سرکه سیب و آب اکسیژنه (پراکسید هیدروژن) را به مقدار یکسان با هم مخلوط کنید. سپس برای چند روز و هر روز به مدت 45 دقیقه دستهای خود را در این محلول قرار دهید.
وایتکس
به اندازهی در یک قوطی وایتکس را در یک لیوان بزرگ پر از آب بریزید. ناخن عفونی خود را یک دقیقه در محلول قرار دهید. چند روز این کار را تکرار کنید تا قارچ ناخن برطرف شود.
سرکه سفید مقطر و روغن درخت چای
3 لیوان آب گرم را با 1/5 لیوان سرکه سفید مقطر در یک کاسه بریزید. 15 تا 20 دقیقه ناخنهای خود را در این محلول قرار دهید. سپس دست های خود را با آب بشویید و با حولهی تمیز خشک کنید. پنبه را به روغن درخت چای آغشته کنید. این پنبه را روی ناخن عفونی خود قرار دهید. اگر عفونت قارچی شما شدید بود یک چسب زخم روی پنبه بزنید تا چند ساعت این روغن روی ناخن شما بماند.دو بار در روز این کار را انجام دهید. اگر پوست شما دچار حساسیت و ناراحتی شد، این کار را یک بار انجام دهید.
سیر
سیر یک داروی طبیعی برای درمان قارچ ناخن است. سیر خواص درمانی زیادی دارد. سیر را مستقیما روی ناخن آسیبدیدهی خود قرار دهید. در صورت احساس ناراحتی فورا آن را از روی ناخن برداشته و دستهایتان را با آب و صابون بشویید.
مراجعه به پزشک برای درمان قارچ ناخن
در صورتی که عفونت قارچی بیش از دوهفته ادامه داشته و یا بدتر شد فورا به پزشک متخصص پوست یا عمومی مراجعه کنید. به پزشک اجازه دهید ناخنهای شما را معاینه کند. ناخنهای شما را لمس کرده و یا حتی قسمتی از آن را بردارد و برای آزمایش به آزمایشگاه بفرستد. در این صورت پزشک از نوع قارچ ناخن مطلع میشود. از پزشک خود علت ایجاد قارچ، روشهای درمانی آن و تاثیری که بر سلامت بدن دارد را سوال کنید.
- در مواقعی ممکن است این بیماری چنان سرسخت باشد که درمان آن با دارو پاسخگو نباشد. در این صورت ممکن است دکتر پیشنهاد حذف کامل ناخن را بدهد که در داخل مطب انجام میگیرد.
- با مراجعه به پزشک از یک داروی خوردنی استفاده کنید.
اگر عفونت قارچی ناخن با پماد ضدقارچ برطرف نشد، به پزشک متخصص پوست یا پزشک عمومی مراجعه کنید تا داروی خوراکی لازم را برای شما تجویز کند. داروهای خوراکی مختلفی برای درمان قارچ ناخن وجود دارند. برای جلوگیری از بروز عوارض جانبی مضر، وضعیت سلامتی و پزشک را در جریان تمام بیماریهای خود بگذارید.
نکات جلوگیری از رشد قارچ
- مکانهای عمومی نظیر رختکن استخر و باشگاهها محل پرورش میکروب و قارچ است. بهتر است برای جلوگیری از ابتلا به قارچ ناخن در این مکانهای مرطوب از صندلهای مناسب استفاده نموده و کفشها و صندلهاتون را هفتهای یکبار با آب و صابون بشویید.
- پاهایتان را تمیز و نرم نگه دارید که این باعث جلوگیری از قارچ ناخن میشود. حداقل یک بار در روز دست و پاهای خود را با آب گرم و صابون بشویید و بعد کاملا خشک کنید. سپس مرطوب کننده بزنید. در صورتی که دست و پاهایتان زیاد عرق میکند و یا در مکانهای مرطوب زیاد هستید چندین بار در روز آنها را بشویید.
هشدارهای مراقبتی درمان قارچ ناخن
- درصورتی که به دیابت و فشار خون و سیستم ایمنی ضعیف مبتلا هستید و دچار بیماری قارچ ناخن شدید، درمان خانگی را رها کرده و برای جلوگیری از عوارض احتمالی سریعا به دکتر مراجعه کنید. رعایت دستورات پزشکی برای این افراد جهت خلاصی از قارچ ناخن مهم است.
- رعایت موارد بهداشتی امری ضروری است. انواع موجودات قارچی ممکن است باعث ایجاد قارچ ناخن شوند. در افراد مسن این امر شایعتر است. این میتواند برای آنها خطرناک باشد.
- ابتلا شدن یکی از افراد خانواده به قارچ ناخن میتواند خطری برای دیگر اعضای خانواده باشد. پس بهتر این است که در صورت به وجود آمدن قارچ ناخن هرچه سریعتر درمان شود.