ترک پاشنهی پا یک مشکل خیلی متداول است و احتمال دارد برای هر شخصی اتفاق بیفتد. چنانچه درمان ترک پا در زمان مناسب انجام نشود، این ترکها علاوه بر از بین بردن زیبایی پاهایتان، میتوانند به خونریزی و درد نیز منتهی شوند. برخی از دلایل بوجود آمدن ترک پاشنهی پا، خشکی آب و هوا، عدم رطوبت کافی پوست، مراقبتهای نادرست از پا، رژیم غذایی ناسالم و پوشیدن انواع اشتباه کفش میباشند.
درمان ترک پا
معمولا ترک پا با درمانهای خانگی رفع میشود و استفاده از کرمهای رفع ترک پا موثر است اما باید توجه داشته باشید که:
اگر ترک پاشنهی پای شما بر اثر یک بیماری زمینهای ایجاد شده است، هرگز آن را خود درمانی نکنید. در این موارد خاص لازم است به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.
همچنین، در صورتی که پاشنهی پای شما ترکهای شدید دارد، لازم است نزد متخصص پوست بروید. به این ترتیب، پزشک بر حسب شرایط و وضع بدنی شما روشهای درمان ترک پا مناسب را برایتان تجویز خواهد کرد.
موثرترین راه درمان ترک پا
سلولهای مرده روی سطح پوست بهطور طبیعی می ریزند و سلولهای جدید جای آنها را می گیرند. هنگامی که سلولهای مردهی پوست از بین نروند، تکههای ضخیم و پوسته پوستهای روی پاها ایجاد میشود.
با گذشت زمان، مناطق خشک به خصوص روی پاشنهی پا میتوانند ضخیم یا ترک خورده شوند. پاشنههای ترک خورده بیشتر در معرض عفونت قرار میگیرند، همچنین پینههای ضخیم راه رفتن را دشوار و ناراحت کننده میکنند.
لایه برداری و کفسابی برای رفع ترک پا
لایه برداری شامل از بین بردن لایهی سطحی مردهی پوست با استفاده از یک لایهبردار فیزیکی یا شیمیایی است.
کفسابی پا روشی عالی برای از بین بردن پوستهای مرده و قسمتهای سفت شده و خشن کف پا است. کف پای ترک خورده و خشک، زیبا نیست و آلودگی بیشتری را جذب می کند. احتمال زخم شدن و باز شدن ترکهای پا وجود دارد. روشهای زیادی وجود دارد که با کمک آن میتوانید از شر ترکهای پاشنه پا و خشکی کف پا خلاص شوید.
لایه برداری شامل از بین بردن لایهی سطحی مردهی پوست با استفاده از یک لایهبردار فیزیکی یا شیمیایی است.
لایه بردارهای فیزیکی
- اسکرابهای پا
- برسهای بدن
- سنگ پای برقی
لایه بردارهای شیمیایی
لایه بردارهای شیمیایی به صورت لوسیون یا مایع رقیق هستند که حاوی ترکیباتی مانند اسید گلیکولیک، اسید لاکتیک و آلفا هیدروکسی اسید هستند که سلولهای مردهی روی سطح پوست را حل میکنند.